Klanten aan het woord

Body Support - JoHet Coronavirus heeft iedereen op een verschillende manier geraakt. Voor mij was het een tijd, waarin het sporten wegviel en ik zocht naar een structuur en bezigheid die een alternatief moesten vormen.
Zo kwam van het een het ander: minder bewegen, meer thuis zijn, nieuwe recepten uit gaan proberen en lekkere baksels maken. Het warme weer met als gevolg veel frisse drankjes deed de rest en de calorieën bleven plakken als superlijm.

Het fietsen en wandelen hielp niet veel en langzaam liet de weegschaal een nieuw record zien. Tijd voor actie dus om discipline in veel opzichten terug te winnen.
Gelukkig kwam Body Style met een geweldige oplossing door het sporten/fitnessen buiten mogelijk te maken. Daar hing ook de inspirerende oproep op een poster: Body Support!

Ik heb niet lang geaarzeld en me aangemeld bij Patricia. De eerste meting en weging liet inderdaad een nieuw PR zien en dat motiveerde uitstekend.
Elke week op het matje (lees weegschaal) komen, hielp prima en ook de eetprogramma's waren uitnodigend. Geen ingewikkelde en moeilijke recepten, maar gewoon de boodschappen van de supermarkt in de buurt. En dat alles in niet te flauwe hoeveelheden, zodat je aanvankelijk denkt dat dit het toch niet kan zijn. Zelfs tussendoor een keer zondigen, maakte niet uit.
Maar de resultaten bewezen week op week het tegendeel. Samen met het sporten was deze aanpak de voorbije 10 weken goed voor een gewichtsverlies van 9 kilo, ofwel bijna 10%.

Het is heerlijk om je gezond en fit te voelen en achteraf gezien was het eigenlijk helemaal geen zware opgave.
Ik noem deze aanpak een aanrader en wens iedereen die er aan begint net zoveel succes toe!

Jo

 

Muscle Up - Maaike
 Mijn naam is Maaike Derks, ik ben 32 jaar en al 13 jaar lid bij Body Style Uden.
Na mijn derde zwangerschap wilde ik voor goed van de overtollige kilo´s af.
Tijdens de training had ik het er over met Lambert en hij adviseerde mij het nieuwe Body Support Muscle Up programma, dat begeleid wordt door Patricia Dekkers.
 
Starten met Muscle Up
Op 3 januari 2019 ben ik meteen begonnen met Muscle Up Level 1, met als eerste doel om mijn vetpercentage omlaag te brengen.
En dat is me goed afgegaan. Door de goede begeleiding van Patricia en de sportinstructeurs heb ik in twee maanden een mooi resultaat geboekt. Ik ben 8 kg afgevallen en mijn vetpercentage is met 7,5% verlaagd. Daarnaast is mijn spiermassa toegenomen en zit ik heerlijk in mijn vel.
 
Geen streng dieet
Omdat het normaal eten is waarbij het hele gezin mee kan doen, is het makkelijk vol te houden.
De menu´s zijn makkelijk aan te passen via een app en zo kan je verantwoord variëren. Ik zie het niet als een streng dieet, maar gewoon weer bewust worden van welke hoeveelheden en welke producten je het beste kan eten. Het zit dan ook snel in je systeem.
 
Door met level 2
Trainen heb ik nooit erg gevonden, maar nu iedereen meedenkt, helpt en stimuleert is het nog leuker en uitdagender geworden. Na vier weken zag ik al zichtbaar resultaat en dat stimuleerde nog meer om door te gaan. Nu ik Muscle Up Level 1 heb afgerond en ik mijn eerste doel heb behaald, ga ik door met Muscle Up Level 2.
Ik heb er het volste vertrouwen in dat ook dit mij gaat lukken met deze fijne begeleiding.
 
Bedankt Patricia en de sportinstructeurs voor alle goede begeleiding en aanmoedigingen!
 

Body Style - Sabrina
De 36-jarige Sabrina is in 2009 vanuit Zuid-Holland naar het Brabantse Uden verhuisd. Sinds dat jaar sport ze met veel plezier bij Body Style. Sabrina volgt de groepslessen Body Combat, Body Pump en Body Balance. Daarnaast is ze soms in de fitnesszaal te vinden.

Uitlaatklep
Sabrina: “Sporten is mijn uitlaatklep. Ik heb dat echt nodig naast mijn gezin met twee kinderen (5 en 7) en mijn werk. Toen ik hier begon met sporten sportte ik minstens 2 uur achter elkaar. Nu doe ik dat alleen op maandag. Dan volg ik eerst Body Combat en daarna Body Balance. Dat is echt een heerlijke combinatie.”

3 keer per week sporten
“Naast de maandag probeer ik nog twee extra keren per week te sporten. Het vinden van de juiste balans tussen gezin, werk en sporten, is niet altijd even eenvoudig merk ik. Juist omdat ik zo gek ben van sporten. Ik vind het leuk om mijn lichaam uit te dagen en om te kijken hoe ver ik kan gaan. Daarnaast kan ik met verbazing naar sportvideo’s kijken. Bijvoorbeeld van mensen die op hun hoofd staan. Dat wil ik dan ook kunnen.”

Vertrouwd
“Toen ik hier begon met sporten voelde het meteen vertrouwd. Er zijn altijd vriendelijke mensen achter de balie, de instructeurs zijn fijn om les bij te volgen en het is gezellig hier. Op een gegeven moment leer je steeds meer mensen kennen waar je een praatje mee maakt. En dat voelt gemoedelijk.”

Uitgebreid lesrooster
“Ik heb weleens bij andere sportscholen gekeken. Maar om eerlijk te zijn voelde het niet goed om hier weg te gaan. Het lesrooster is hier vergeleken met andere sportscholen toch uitgebreider. Vooral wanneer het gaat om de lessen die ik volg. Voorlopig blijf ik hier dus met veel plezier sporten!’

 

Body Style - Leo  
De 56-jarige Leo Logtens is al sinds juli 2001 lid van Body Style. Body Style is voor hem een tweede huis. Een huis waar hij niet alleen fitnesst, maar ook graag koffie drinkt en een babbeltje maakt.
 
“Ik woon alleen. Dat maakt dat ik het prettig vind om naast mijn werk ook te sporten en de gezelligheid op te zoeken. Bij Body Style is het altijd gezellig.”
 
In shape blijven
Leo is maar liefst 6 dagen per week bij Body Style te vinden. “Tegenwoordig heb ik een full body programma van 45 minuten. Ik wil in shape blijven, met dit programma lukt dat prima. Voorheen trainde ik langer en trainde ik dagelijks verschillende spiergroepen. Ik noem dat trainen voor het festival-figuur. Dat vind ik nu niet meer nodig.”
 
Geen patsers
Volgens Leo is bijna iedereen bij Body Style sociaal. Daarnaast lopen er geen patsers rond. “Vrouwen voelen zich ook in de fitnesszaal op hun gemak, ze hebben niet het gevoel dat ze worden bekeken. Daarom onderscheidt deze sportschool zich van andere sportscholen.”
 
Fijne medewerkers
Ook kan Leo de medewerkers van Body Style waarderen. Vooral met de jongere medewerkers kan Leo goed overweg. “Jonge mensen staan nog volop in het leven en klagen niet zoveel. Ze hebben een open blik en zijn over het algemeen positief.”
 
Het fijne gevoel erna
Tot slot vertelt Leo dat hij het leuk vindt om te sporten, maar dat hij het ook leuk vindt als hij klaar is met sporten. “Het gevoel erna is fijn. Je voelt je goed, positief en vol energie. Sporten hoort bij mijn leven. En als dat ook nog gezellig is, wat wil je als mens nog meer?”
 
Ben jij ook geïnteresseerd in een sportabonnement bij Body Style? Al vanaf 24,95 euro per maand kun je onbeperkt fitnessen inclusief professionele fitnessbegeleiding zodat jij veilig en effectief traint. 
 
Kom gerust geheel vrijblijvend de sfeer van Body Style proeven en stap eens binnen.
 

Body Support - Nicole


Mijn naam is Nicole Janssen. Ik  kom al een aantal jaar in de schoonheidssalon van Liane Blokker. Naast haar werk in de salon is ze begonnen als coach van het programma Body Support. Liane heeft mij enthousiast gemaakt voor dit programma. Mijn voornemen was om mijn leefstijl aan te passen. Om gewoon normaal te eten, om drie keer in de week te sporten en om daarmee af te vallen. Ik heb mezelf toen meteen ingeschreven bij Body Style. Ook heb ik besloten om met Body Support mee te doen.


Van niet sporten naar 3 keer per week
Lange tijd heb ik niets gedaan aan sportieve activiteiten. Maandag 4 september 2017 ben ik begonnen met sporten. Eerst startte ik met twee keer per week, daarna ben ik overgegaan naar drie keer per week. Op 26 september ben ik begonnen met Body Support. Op dat moment woog ik 94,8 kg. Mijn vetpercentage was 45% en mijn BMI 38.
 
10 weken Body Support
Ik ben begonnen met een programma van 10 weken. Elke week wegen, nieuwe menu’s en een boodschappenlijst samenstellen. Op elke dag zijn er zes eetmomenten: drie hoofdmomenten en drie tussendoortjes. Omdat je de menu's zelf kunt aanpassen hoef je niks aan eten te verspillen.
Het resultaat na 10 weken: gewicht 88.2 kg, vetpercentage 42% en BMI 35.3. Ook de centimeters van mijn omvang zijn omlaag gegaan.
 
Bijna 30 kilo afgevallen  
Een jaar later op 18 september 2018 weeg ik 65,2 kg. Mijn vetpercentage is 28,6 en mijn BMI 26,1.
Ik zit prima in mijn vel, de menu's bevallen goed en zijn gevarieerd. Met de app zijn ze gemakkelijk aan te passen aan jouw wensen. Alle producten in het menu zijn te vervangen door andere vergelijkbare producten, waardoor er altijd wel iets bij zit wat je wel lekker vindt.


Ik mag meer eten dan ik gewend ben. In het begin was het even wennen om elke keer na 2,5 uur te eten zodat je innerlijk ´vuurtje´ blijft branden en je stofwisseling goed blijft, maar na een aantal weken weet je niet beter. Het is niet zo dat je niets meer mag, want ik ga ook uit eten en eet ook weleens een gebakje.
 
Tip
Een wijze les van mij: als je in de fout gaat, doe het dan goed fout en niet voor de helft want dan heb je er alsnog niet van genoten. Tegenwoordig ga ik naar mijn werk met een tas vol bakjes met eten. Ik krijg leuke reacties uit de omgeving, maar het belangrijkste is dat ik zelf heel blij ben dat het zo goed gaat.
 
Een goede coach om je te begeleiden is daarbij heel belangrijk. Ik noem Liane mijn leefstijlcoach. Ze is enthousiast en geeft goede tips. Als het even tegenzit kan ze je motiveren om door te gaan. Een echte aanrader om via goede ondersteuning goed en gezond te leren eten!
 

Body Support - PatriciaIn april 2017 wilde ik aan mijn herstel werken na twee knieoperaties. Ook wilde ik het sporten weer gaan oppakken en mijn voeding aanpassen. Ik wilde namelijk graag wat kilo’s kwijtraken. Omdat ik een jaar lang op krukken liep en daardoor minder kon bewegen, was ik langzaamaan flink wat kilo’s aangekomen.  

Met goede voornemens ben ik bij Body Style binnengestapt en heb ik mijn verhaal uitgelegd. Vanaf het eerste moment ben ik erg fijn begeleid. Ik kreeg een fitnessschema op maat en ik ben meteen gestart met Body Support. Allereerst werd uitvoerig besproken welk doel ik wilde behalen. Vervolgens kreeg ik een voedingsschema dat op mijn wensen werd afgestemd. Elke week werd besproken hoe de week is verlopen en of ik nog vragen had. En natuurlijk was er ook een weegmoment.

Het eetpatroon was makkelijk vol te houden, doordat de voeding die op je lijst staat gewoon te vinden is in elke koelkast. Het gaat vanzelf in je ‘systeem’ zitten. In combinatie met sporten en de begeleiding heb ik mooie resultaten behaald.

In 2,5 jaar tijd ben ik 38 kg afgevallen. Natuurlijk ben ik enorm blij met dit resultaat. Dit voedingspatroon en het sporten zijn nu onderdeel geworden van mijn leven. En ik ben zelf de opleiding gaan volgen tot voedingsconsulent en fitnesstrainer. Inmiddels begeleid ik mensen al meer dan een jaar met het veranderen van hun leefstijl. Hierbij heb ik al veel mensen kunnen helpen om hun doelen te behalen.

Zou je ook samen met mij willen werken aan jouw doelen? Neem dan gerust contact met mij op!