Nieuwsbrief 7 mei 2020

Beste sporters,

Door middel van dit bericht willen wij jullie op de hoogte stellen over:
  • de persconferentie van 6 mei;
  • de petitie: open de sportscholen;
  • de mogelijkheid dat sportscholen toch eerder geopend worden.
De persconferentie van 6 mei
Zoals jullie hebben gehoord in de persconferentie van gisteren mogen de sportscholen tot 1 september nog niet open. Dit kwam als een klap in ons gezicht. NL actief – onze branchevereniging – had als een van de eersten een protocol klaar om op een gezonde en verantwoorde wijze weer op te starten. Vanuit NL actief kregen wij te horen dat het Protocol Verantwoord Sporten door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was goedgekeurd.
Zoals jullie weten waren wij op basis van dit protocol al geruime tijd ‘corona- proof ’. De afgelopen dagen zijn dan ook gebruikt om de laatste puntjes op de i te zetten. Wij stonden helemaal klaar om op 1 juni te heropenen.
Het nieuws dat wij naar alle waarschijnlijkheid de deuren gesloten moeten houden in verband met de verspreiding van het coronavirus komt hard aan. De suggestie dat een sportschool meer risicovol is dan een café, een drukbezette trein of een overvolle bouwmarkt wekt bij ons allen verontwaardiging op.

De petitie: open de sportscholen
Vanuit de fitnessbranche is een petitie gestart om aan te dringen op een eerdere opening. Deze petitie is in één dag al ruim 65.000 keer ondertekend. Jullie kunnen de petitie ondertekenen via de onderstaande link:
https://petities.nl/petitions/open-de-sportscholen?locale=nl

De mogelijkheid dat sportscholen toch eerder geopend worden
Ronald Wouters – voorzitter van de branchevereniging – gaat aanstaande dinsdag opnieuw met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in gesprek om te bekijken of het mogelijk is om de sportscholen toch eerder te openen. Een goed protocol, waarin afspraken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen ligt immers al klaar.  

We begrijpen dat jullie veel vragen hebben en dezelfde verontwaardiging en emoties voelen als wij. Begin volgende week hopen wij meer duidelijkheid te krijgen over de huidige stand van zaken. Wij zullen dan communiceren over onze vervolgstappen.
Wij willen jullie alvast bedanken voor jullie steun en hopen jullie zo snel mogelijk weer terug te zien!
 
Team Bodystyle Uden