Update n.a.v. Laatste persconferentie , 24 december

Vandaag ontvang je een korte nieuwsbrief waarin we ingaan op enkele vragen die leven bij onze leden. 

Binnen sporten is niet mogelijk, dit is een duidelijke regel.

Er zijn veel vragen bij ons binnengekomen over het buitensporten met tweetallen.

  • Tussen 05.00 – 17.00 uur is sporten toegestaan voor volwassen vanaf 18 jaar met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.
  • Na 17.00 uur is georganiseerd buitensporten in de openbare ruimte ook toegestaan.

Het trainen met tweetallen hebben we eerder moeten hanteren. Toen was de formulering echter ook dat meerdere tweetallen naast elkaar mochten trainen. Die formulering weigert de overheid nu helaas te gebruiken. Er is ons eerder toegezegd door VWS dat er meerdere groepen van 2 tegelijkertijd mogen trainen. Deze regel kennen we van de vorige lockdown, hier gingen de gemeentes destijds dan ook soepel mee om. Echter is er in de huidige lockdown vanuit de overheid minder speelruimte gegeven in de hoeveelheid groepen en horen we terug dat een aantal gemeentes ook niet akkoord gaat met meerdere groepjes. Dit is niet in overeenstemming met hetgeen ons is toegezegd en wij blijven strijden om zoveel mogelijk ruimte in de regels te zoeken.  Er mocht tijdens de vorige lockdown ook onder een overkapping of in een tent gesport worden. Dat mag in principe nog, maar de overheid lijkt te streven naar kleinschalige activiteiten. Dat wil zeggen: enkel tweetallen die trainen in plaats van 20 toestellen of 20 personen in een tent. Meerdere kleine groepen worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan. Hierdoor wordt het ons helaas steeds moeilijker gemaakt om jullie iets aan te kunnen bieden. We zijn dus nog altijd druk aan het zoeken naar opties die we jullie aan kunnen bieden. Daarom zijn we sinds begonnen met het livestreamen van lessen. Volgens onderstaand rooster worden lessen live uitgezonden. 

Zodra wij nog andere sportmogelijkheden hebben horen jullie het via de nieuwsbrief en onze Sociale media. Tenslotte willen wij jullie als trouwe leden enorm bedanken voor jullie steun en positieve berichten. Dat doet ons goed! Wij gaan ons best doen dat jullie in deze periode een gezond mogelijke levensstijl kunnen behouden.

Team Body Style